Marosi jó pozícióban a vívás után!

Huszonegy győzelemmel az ötödik helyen van az olimpiai bronzérmes magyar versenyző. Kasza Róbert, Demeter Bence 19-19 sikert aratott.


Csütörtökön még hatalmasat küzdöttek a bent maradásért, a döntőbe jutásért, pénteken délelőtt már a Ludovika Arénában a férfi egyéni döntő körvívásán volt jelenése Kasza Róbertnek és Marosi Ádámnak. A két versenyzőnek egy rossz selejtezős vívást kellett törölni a fejéből, és egy hatalmas futás után mindössze egy éjszaka alatt kellett regenerálódni a folytatásra, ami 30 felett ugyebár nem a legegyszerűbb feladat, de…
De a két versenyző talpra állt, s egy gyengébb kezdés után lépésről-lépésre megkezdte a kikapaszkodást itt a döntőben is. Marosi Ádám elképesztő formába hergelte magát, s a végén 21 győzelemmel az 5. helyen zárt, Kasza Róbert és Demeter Bence egyaránt 19-19 találattal zárta a számot, Regős Gergely nem találta a csütörtöki jó formáját 10 győzelemmel a mezőny végén fejezte be a versenyt. Marosi és a magyar csapat is jó pozícióban várhatja a döntő szombati folytatását.
„Fogalmam sincs, hogy tudtam ezt az állapotot fenntartani, de most ez egy állati vívás lett a szó legnemesebb értelmében. Beletettem magam, s nagyon köszönöm a szurkolótáborunknak, élükön Balogh Gáborral, hogy végigküzdötték velem, velünk ezt a számot" – mondta Marosi Ádám.

 


Kasza Róbert 19 győzelmet aratott vívásban.
 

„Egy picit csalódott vagyok, mert néhány tussal adhattam volna többet, két-három találattal több kell ahhoz, hogy az ember éremért küzdhessen. De a pontszerzés még ott lebeg a szemem előtt, és természetesen az, hogy a csapatversenyben aranyéremmel zárjunk. Minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikerért” - tette hozzá Kasza Róbert.
 

Forrás: Facebook.com/ Magyar Öttusa Szövetség

Videók