Major Veronika 9. lett, hajszállal maradt le a döntőről

A Minszkben rendezett Európa Játékokon Major Veronika hajszállal maradt csak le a döntőről. Másik sportlövőnk Csonka Zsófia a 24. helyet szerezte meg.


Major Veronika csupán rosszabb utolsó tizes sorozatával szorult ki a fináléból és végzett a kilencedik helyen női sportpisztolyban a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén. Csonka Zsófia 24. lett.
 
A keddi naphoz hasonlóan a szerdai 30 gyors lövést is két részletben teljesítette a 36 fős mezőny, és ezúttal is Csonka került az első csoportba a két magyar közül.
A szám 2015-ös Európa-bajnokának a rapid rész általában az erőssége, ám ezúttal a 287 körös pontlövészetéhez gyorsban csak 283 kört tudott hozzátenni. Így 570 körös összeredményt ért el, amivel akkor biztossá vált, hogy nincs esélye döntőbe jutni, amikor még a mezőny második fele bele sem kezdett a gyors részbe.
 
Major Veronika, aki már februárban tokiói kvótát szerzett, 289 kört ért el kedden, szerdán pedig remekelt, a 30-ból csupán hat kilencest lőtt, a 294 körrel pedig 583-ra "javította fel" eredményét. A kiváló második nap azonban nem ért döntőt, annak ellenére, hogy még a hatodiknak is 583 kör állt a neve mellett az eredményjelzőn. A hatodik és a hetedik helyezett ugyanis több belső tizessel zárt, míg a nyolcadik bolgár Antoaneta Boneva ugyanannyi belsőt lőtt, ám utolsó sorozata eggyel jobb lett mint Majoré (98-97).
 

Major Veronika 9. helye helyen fejezte be a versenyt. 
 
"Vera szenzációs volt ma, és nagyon profin vette tudomásul az eredményt. Annyit mondott csak nekem, hogy most úgy tűnik, nem volt szerencséje, de majd legközelebb ott lesz a döntőben" - nyilatkozott az MTI-nek Sinka László, a magyar szövetség főtitkára.
Szerdán a már kvótás Péni István és a hétfőn légpuskában negyedik Sidi Péter a kisöbű szabadpuska összetett számban szerepel, Pongrátz Bianka pedig a skeetesek versenyének első napját teljesíti, melyen 75 korongra lőnek a versenyzők.
 

Forrás: MTI
Fotó: Getty Images

Videók