Magyarország rendezi a junior torna világbajnokságot

Az esemény a győri Audi Arénában kerül majd megrendezésre csütörtöktől vasárnapig.


Csütörtöktől vasárnapig a győri Audi Arénában rendezik az első junior torna-világbajnokságot.
 
Egy komoly sikert már a verseny kezdete előtt elkönyvelhet a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), amely oroszlánrészt vállalt abban, hogy ennek a korosztálynak a sportág történetében először világbajnokságot rendeznek.
"Hatalmas sportdiplomáciai sikerként könyveljük el, hogy Magyarország otthont adhat a vb-nek, amelyet a nemzetközi szövetség kifejezetten magyar kezdeményezésre írt ki" - nyilatkozta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke.
 

Magyar Zoltán a Magyar Torna Szövetség elnöke hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezte az eseményt.
 
Az eseményen 63 ország legjobbjai lépnek szerekhez, a magyar színeket a fiúknál Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs képviseli, a tartalék pedig Kovács Márton lesz. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett indul, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek.
"Az utóbbi időszakban voltak egészségügyi problémáim, de most jól érzem magam, és jól ment az edzés is. A célom, hogy a lehető legjobban bemutassam a gyakorlataimat" - mondta Balázs Krisztián.
Puskás Jenő szakmai igazgató szerint amelyik nemzetek jók a felnőtt mezőnyben, azok junior korosztályban is jó versenyzőket neveztek, így erős csapattal érkeztek többek között az oroszok, az amerikaiak és a japánok is.
Szujó Hanna elárulta, nagyon jó a hangulat a csapatban, fantasztikus érzés számukra az új szereken edzeni, amelyeket erre a világbajnokságra gyártottak.
"Bízom benne, hogy mindent ki tudok hozni magamból ezen a héten" - fogalmazott.
A Stuttgartban gyártott tornaszerek 15 kamionnal érkeztek Győrbe, és a verseny után magyar tulajdonba kerülnek, azokat egyesületeknek adják használatra.
 
A világbajnokság programja:
csütörtök:
férfi egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, férfi csapatverseny döntő
péntek:
női egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, női csapatverseny döntő
szombat:
szerenkénti döntők: férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát
vasárnap:
szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj
 
Forrás: MTI
Fotó: Facebook.com/MATSZ

Videók