Magyar sikersportág kerülhet ki az olimpia programjából

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésén múlik minden.


Veszélybe kerülhet az ökölvívás olimpiai részvétele, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elégedetlen a sportág nemzetközi szervezetének (AIBA) irányításával és pénzügyi helyzetével.
 
A NOB igazgatótanácsának kétnapos phjongcshangi ülését követően a szervezet elnöke, Thomas Bach elmondta: rendkívül „nyugtalanítónak” találják, ami az ökölvívóknál történik, és készek a sportággal kapcsolatban „merész döntéseket” is meghozni. „A NOB fenntartja magának a jogot, hogy felülvizsgálja az ökölvívás részvételét a 2018-as ifjúsági olimpián, illetve a 2020-as tokiói olimpián” - közölte Bach. Hozzátette: elégedetlenek az AIBA által készített jelentéssel, így a NOB vizsgálni fogja a szervezet további működését.
 
A NOB korábban felfüggesztette az AIBA-nak járó pénzek kifizetését, amíg a szervezeten belüli helyzet nem normalizálódik. A NOB végrehajtó bizottsága azért döntött így, mert az AIBA-ban július óta vezetői válság van: októberben felfüggesztették a korábbi elnök Vu Csing Kuót, aki csődközeli helyzetbe vezette a szövetséget, s ezért novemberben lemondott tisztségéről. A szövetséget ideiglenesen az olasz Franco Falcinelli irányította, aki a január végi rendkívüli kongresszuson nem vállalta tovább a megbízatást. Jelenleg az üzbég Gafur Rahimov személyében ismét ideiglenes vezetője van a szervezetnek.
 
Rahimov megválasztása sem tűnik a legszerencsésebb döntésnek, mivel az üzbég elnököt szervezett bűnözéssel – a többi között kábítószer-kereskedelemmel is – vádolják, az Egyesült Államokban már be is fagyasztották a számláit.
 
Ökölvívásban Magyarország tíz arany-, két ezüst- és nyolc bronzérmet szerzett a nyári olimpiák történetében, ezzel pedig hazánk a hatodik helyen áll a sportág ötkarikás éremtáblázatán.
 

Neymar viselkedése piaci inflációhoz vezetett " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Jordi Mestre, az FC Barcelona alelnöke szerint Neymar macska-egér játékot űzött velük, mielőtt a Paris Saint-Germainbe igazolt, írja a Rangadó. A PSG 222 millió eurót fizetett a brazil csatárért, ami a legdrágább aláírást jelenti a sportág történetében. A katalánok azonban úgy gondolták, sőt a klubvezető megfogalmazása szerint 200 százalékig biztosak voltak benne, hogy a játékos ebben a szezonban náluk marad.

Videók