Lemásolná a megismételhetetlen sorozatot a 13 éves dartsos

Egy elképesztő rekordot már megdöntött.


Lemásolná Phil Taylor megismételhetetlen sorozatát a 13 éves dartsos, Leighton Bennett

 

Az egyik legígéretesebb dartsjátékosnak tartják a 13 éves Leighton Bennettet. Az angol fiú januárban az öt évvel idősebbek világbajnokságán diadalmaskodott, dobott már kilencnyilast, és célja, hogy minden idők legnagyobbjához, Phil Taylor hasonlóan, ő is tizenhatszoros világbajnokká váljon.

 
- Az utanpotlassport.hu együttműködésével. Bruckner Vince írása. -
 
Az elmúlt években óriásit nőtt a darts népszerűsége itthon és világszerte egyaránt, a decemberi időszakban a szokásos év végi PDC-világbajnokság az egyik legnépszerűbb sporteseménynek számít és a tábla előtt is mind többen kipróbálják magukat. A darts ráadásul az igazi „kortalan” sportág, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Phil Taylor 57 évesen még vb-döntőt játszott.
Leighton Bennett és a tizenhatszoros világbajnok példakép, Phil Taylor Fotó: Taylor Lanning
 
A másik véglet pedig a 13 esztendős Leighton Bennett, aki a nála öt évvel idősebbek világbajnokságán diadalmaskodott. A januári fináléban, amelyet egyébként a BDO-vb keretébe tartoztak a 16 éves Nathan Girvant múlta felül 3–0-ra.
 
„Fantasztikus tudni, hogy megdöntöttem egy rekordot, és immár én vagyok a valaha volt legfiatalabb ifjúsági világbajnok – mondta Bennett nem sokkal a győzelme után. –  De biztos, hogy nem szeretnék megállni ennyinél, történelmet szeretnék írni. Célom, hogy ugyanazt elérjem a dartsban, mint Phil Taylor.”
 
Bár a tizenhatszoros világbajnok sikerei még távoli célnak látszanak, Bennett a korosztályos vb-címe óta sem tétlenkedik, áprilisban például az első kilencnyilas (vagyis tökéletes) legjét is megdobta.

 
A hír további részleteit az alábbi linken lehet elolvasni

Videók