Különbőzek vagyunk, mégis sok mindenben egyformák - hirdeti az olimpia mottója

A 2020-as ötkarikás játékok szervezői egy lenyűgöző és megható videóval rukkoltak elő.


Alig több, mint 5 hónap van hátra a tokiói olimpia kezdetéig. A rendező ország szerint ez a sportesemény megtestesíti az világ lakóinak összetartozását. A videóban nem csak ezt a szlogent fejtik ki, hanem a helyszín is bemutatkozik.

Abbban a korban élünk, amikor sokszor kapcsolódunk egymáshoz anélkül, hogy valaha is találkoztunk volna. Mind összegyűlünk majd Tokióban, szerte az egész világból. Sok nemzet, sok etnikum. Emberek különböző alakkal, méretekkel és nemmel. Idősek és fiatalok együtt érkeznek a meglepően sokszínű közösségbe.

Együtt tanúi leszünk a sportolók fizikumának, versenyszellemének és rátermettségének. Együtt vetünk gyökeret és együtt csinálunk mindent. Együtt nevetünk és együtt sírünk. Mi számos dologban különbözünk, de sok mindenben mégis egyformák vagyunk.

Ezekben a pillanatokban megtapasztaljuk és megosztjuk az érzelmeket. Mindent megváltoztatunk, amit el tudunk képzelni. Megtaláljuk azt, amivel átlépünk azon, ami elválaszt minket. Jöjjünk most össze és tanuljuk meg, hogyan élhetünk együtt holnap.

Mi az érzelmek által egyesünük. - Hangzik el a kisfilmben.

Borítókép: Zhizhao Wu/Getty Images

Videók