Kiss László: Kecskemét egyik bástyája lehet a magyar úszósportnak

Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya reméli, hogy nemcsak edzőtáborok, hanem komoly versenyek is lesznek az új kecskeméti uszodában, s biztos benne, hogy a település egyik legnagyobb bástyája lesz a magyar úszósportnak.


A válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön a helyszínen utalt arra, hogy Kecskemétnek tradíciója volt az úszósportban, mert a negyven évvel ezelőtt megépült régi uszoda rengeteg magyar bajnokságnak, országos versenynek, edzőtábornak adott otthont. A város vezetőinek a társaságában az új létesítményt megtekintve Kiss László hangsúlyozta: modern körülmények között tudnak az úszók edzőtáborozni, ezért nem véletlen, hogy már a második edzőtábort szervezik itt. Jelenleg Gyurta Dániel, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes mellúszó is Kecskeméten készül.

A szakvezető elmondta: az olimpiáig három alkalommal szeretnének itt edzőtábort szervezni, így a válogatott minden tagja meg fogja ismerni az új létesítményt. Szerinte a kecskeméti uszoda medencéje nagy versenyek megrendezésére is alkalmas, a lelátó az, ami kicsinek tűnik ahhoz, hogy világversenyt lehessen benne rendezni. Erre azonban valamilyen megoldást lehet találni - fűzte hozzá.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere emlékeztetett rá, hogy eddig a helyi közönség tesztelte a hétmilliárd forintos beruházással elkészült uszodát, most pedig már olimpiai bajnokok is érkeznek a városba.

A városvezető bízik abban, hogy nemzetközi versenyeket tudnak majd a komplexumban rendezni, illetve abban, hogy nagyon sok kecskeméti fiatal tanul meg úszni és kezd el sportolni. Zombor Gábor utalt arra, hogy a közelben születhet egy új szálloda, melynek építését már a tavasszal elkezdhetik.

A terheléses próbaüzemben működő fedett versenyuszoda egyben wellnessközpont is, ahol fedett élménymedencék, családi zóna, fitneszrészleg, szaunakert nyújt szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a vendégeknek.

Videók