Kirabolták a magyar mozgáskorlátozott horgászcsapatot

Kirabolták a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatottat szombat este Rómában, azt követően, hogy a csapat az olasz fővárosban rendezett világbajnokságon mind egyéniben, mind csapatban aranyérmet nyert.


Ulrich György szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a világbajnokságot követő bankett alatt a magyar küldöttség két autóját feltörték, azokból mintegy másfél-kétmillió forint értékű horgászfelszerelést, valamint további személyes tárgyakat vittek el, köztük azt a kamerát, amelyen a teljes eseményt rögzítették. A kár elérheti a 2,5 millió forintot, ezt a mozgássérült válogatott tagjainak várhatóan saját zsebből kell kifizetniük. A szövetségi kapitány felhívta a figyelmet, hogy csak a magyar rendszámú autókat törték fel, a körülöttük parkoló járművek sértetlenek voltak, a tolvajok azokhoz nem nyúltak.

A rablásról értesítették az olasz rendőrséget, akik a helyszíni szemle után csak hétfőre ígérték a jegyzőkönyv elkészítését. Miután a válogatott tagjainak már vasárnap haza kellett utazniuk, ezért a római magyar nagykövetség segítségét kérték az ügy rendezésében.

A Rómában, augusztus 8-án és 9-én a Tevere folyón rendezett Veterán és Mozgáskorlátozott Világbajnokságon a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatott két aranyat nyert. Egyéniben Gurisatti Gyula, csapatban pedig a Galambos Sándor, Gurisatti Gyula, Samu Zsolt, Varga Tamás összeállítású négyes bizonyult a legjobbnak Ulrich György szövetségi kapitány és Gyulai Ferenc másodkapitány vezetésével. A magyar veterán válogatott a rendezvényen bronzérmet szerzett.

Videók