Kettős kínai siker gerendán, Simone Biles harmadik

Nyújtón a japánok nyerték az aranyaérmet a szerenkénti döntőkben.


Korláton és gerendán kínai, nyújtón japán siker született a tokiói olimpia tornaversenyeinek keddi zárónapján, a szerenkénti döntőkben.

A férfiaknál korláton a kínai Cou Csing-jüan diadalmaskodott "brutális", 16,233 ponttal, ezzel a csapatversenyben elért bronza után második érmét szerezte a japán fővárosban. A német Lukas Dauser lett a második, míg a szer kétszeres Európa-bajnoka, Ferhat Arican a török tornasport első olimpiai érmét szerezte a bronzzal.

Nyújtón az egyéni összetettben aranyérmes, csapatban második japán Hasimoto Daiki győzött a horvát Tin Srbic és a csapatban győztes, összetettben harmadik orosz Nyikita Nagornij előtt.

A nők között gerendán kettős kínai siker született, Kuan Csen-csen győzött Tang Hszi-jing előtt.

Harmadik helyen a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles végzett. Az amerikaiak 19-szeres világbajnoka a selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott.

Ezek után a múlt keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

Ezt követően a gerendát - amelyen háromszoros világbajnok, és riói harmadik - leszámítva minden finálétól visszalépett. Biles így két olimpia alatt szerzett hét érmet: négy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot.

Eredmények:
torna, szerenkénti döntők:
férfiak, korlát, olimpiai bajnok:

Cou Csing-jüan (Kína) 16,233 pont
2. Lukas Dauser (Németország) 15,700
3. Ferhat Arican (Törökország) 15,633

férfiak, nyújtó, olimpiai bajnok:

Hasimoto Daiki (Japán) 15,066 pont
2. Tin Srbic (Horvátország) 14.900
3. Nyikita Nagornij (Orosz Olimpiai Bizottság) 14,533

nők, gerenda, olimpiai bajnok:

Kuan Csen-csen (Kína) 14,633 pont
2. Tang Hszi-jing (Kína) 14,233
3. Simone Biles (Egyesült Államok) 14,000

Borítókép: Facebook.com/ Simone Biles 

Videók