Két német és egy román siker a mezőhegyesi világbajnokságon

Emellett két számban magyar dobogó is volt: mind az öt-, mind a hétéves fogatlovaknál harmadik helyen zártak a Papp János által hajtott lovak.


Két kategóriában német, egyben pedig román sikerrel zárult a fiatal fogatlovak vasárnap befejeződött világbajnoksága Mezőhegyesen.
Magyar dobogós helyezések is születtek: a legfiatalabb, ötéves lovaknál a román győztes és a cseh ezüstérmes mögött a Papp János által hajtott nóniusz, Adél lett a harmadik.
A hatévesek között az ezüstérem a lengyelekhez, a bronz az osztrákokhoz került, míg a hétéveseknél másodikként egy cseh, harmadikként pedig a szintén Papp János hajtotta másik nóniusz, Vezér végzett.
 
Fotó: www.lovasok.hu
 
Az eseményt sorozatban ötödször rendezték Mezőhegyesen, ezúttal 11 nemzet 31 lova mérte össze a tudását. Más szakágakban a fiatal lovak vb-je már régóta létezik és nagy a presztízse, ugyanakkor fogathajtásban csak negyedszer írta ki a nemzetközi szövetség (FEI). A fiatal lovak vb-jét a többi szakágban állandó helyszínen rendezik, Mezőhegyes 2019-ig kapta meg a házigazda szerepét. 
 

Videók