Kedden választanak új tagot a Nemzet Sportolói

Székely Éva halálával a Nemzet Sportolóinak száma tizenegyre csökkent.


Amint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az MTI-nek múlt szerdán elmondta, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel elektronikus, valamint telefonos úton is van lehetőség a jelölésekre és a szavazatok leadására.

Székely Éva olimpiai bajnok úszó és mesteredző februári halálával a Nemzet Sportolóinak száma tizenkettőről tizenegyre csökkent, emiatt kell új tagot választani.

A szavazás eredményeként arra a sportemberre vonatkozó jelölés terjeszthető - a Nemzet Sportolóinak javaslataként - döntésre a kormány elé, akire a Nemzet Sportolóinak egyszerű többsége egybehangzó javaslatot tesz, azaz aki a voksoló Nemzet Sportolói 50 százalék plusz egy fő szavazatát megkapja.

A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Varga János. 

Borítókép: olimpia.hu

Videók