Június 20-án rendezik a MOB tisztújító közgyűlését

A MOB elnökségi ülésének napirendjén többek közt alapszabály-módosítás és tisztújító közgyűlés összehívása is szerepelt.


Június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

A MOB honlapjának beszámolója szerint a küldöttgyűlés dátumáról a szerdai elnökségi ülésen döntöttek.

Kulcsár Krisztián elnök összefoglalta a tokiói olimpia egyéves elhalasztásával kapcsolatos vonatkozásokat, majd úgy fogalmazott, a MOB jó érzését fejezi ki a megoldás kapcsán.

"A szervezet és az olimpiai mozgalom időt nyert, és megpróbálja ebből kihozni a legtöbbet" - vélekedett.

Az elnök hozzáfűzte, a halasztás bejelentését követően tájékoztatást kapott a japán féltől arról, hogy a Tocsigi prefektúrában rendelkezésre álló edzőtábori lehetőségek igazodnak a játékok 2021-es megrendezéséhez, így továbbra is azonos feltételekkel várják a magyar sportolókat.

Az elnökség határozott a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának tavalyihoz hasonló mértékű finanszírozásáról is.

Fábián László sportigazgató a 2022-es pekingi téli olimpia sportági előrejelzéseit ismertette. Kevesebb, mint két esztendővel a játékok előtt a MOB áttekintette a kvalifikációs folyamatokat - amelyeket a koronavírus-járvány néhány esetben módosított -, figyelembe vette a versenyprogramot, és összesítette a kvótaszerzésben részt vevő magyar sportolók listáját.

A szakmai anyagból kiderült, hogy két sportágban már elindultak a kvalifikációs versenyek, de a legtöbb szakágban az idei év második felében kezdődik a kvótaszerzés.

Kép: olimpia.hu

Videók