Junior öttusa-vb: arminc ország versenyzői Székesfehérváron

Harminc ország 140 férfi és női versenyzője jelezte részvételét a csütörtöktől jövő szerdáig tartó székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságra.


Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Tóth István, a szervezőbizottság elnöke arról beszélt, hogy ez lesz a 22. sportági világverseny Székesfehérváron.

Az első igazán jelentős az 1990-es junior vb volt, amely teljes magyar sikerrel zárult.

Tóth István kiemelte a 2000-es felnőtt Európa-bajnokságot, amelyen a később olimpiai bajnoki címet is szerző, székesfehérvári Vörös Zsuzsanna nyert aranyérmet.

"A 2010-es junior világbajnokságon sportágtörténeti esemény részesei lehettünk, ugyanis a férfi és a női győztes is azonos klubból, az Alba Volánból került ki, Demeter Bence és Kovács Sarolta személyében" - tette hozzá.

Érdekességként említette meg, hogy ezúttal látványos megnyitó ünnepséget is rendeznek szerdán 18 órakor "Aki a múltját nem becsüli, a jövőt sem érdemli" mottóval, amelyre meghívták a sportág valamennyi hazai olimpiai, vb- és Eb-érmesét.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány örömét fejezte ki, hogy Székesfehérvár ismét rangos öttusaversenyt rendez, mert - mint megjegyezte - itt a hazai siker nem szokott elmaradni. Nem titkolta, hogy ezt a sikert most elsősorban az egy hete felnőtt Európa-bajnoki címet szerző Földházi Zsófiától várja, hozzátéve, hogy a csapatok sem esélytelenek.

A magyar indulók: Földházi Zsófia (KSI), Földházi Anita (KSI), Schlett Emese (Volán Fehérvár), Réti Anna (MAFC), Demeter Gergely (Volán Fehérvár), Harangozó Bence (Volán Fehérvár), Málits István (Volán Fehérvár), Lukács Levente (Volán Fehérvár).

Csütörtökön és pénteken a női és férfi selejtezőt rendezik, majd szombaton és vasárnap következnek a döntők. Hétfőn vegyes váltó szerepel a programban, a háromfős női, illetve férfi váltók pedig kedden és szerdán versenyeznek.

Videók