Japánnal kezd a magyar női asztalitenisz-válogatott

Bravúr esetén az amerikai-tajvani párharc győztese vár a magyar csapatra.


A magyar női asztalitenisz-válogatott a házigazda, második helyen kiemelt japánokat kapta ellenfélül a tokiói olimpia asztalitenisz versenyének szerdai sorsolásán. A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is ázsiai riválissal kezd.

A tizedik helyen kiemelt női csapat - amely története során először kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra - nem kaphatott könnyű ellenfelet a 16-os, kieséses táblán, de a hazai együttes az egyik legnehezebb a lehetséges vetélytársak közül. Bravúr esetén a nyolc között az amerikai-tajvani párharc továbbjutója várna Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány tanítványaira.

A női csapatot Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra alkotja majd.

Egyesben Póta, Madarász és Majoros Bence lesz érdekelt magyar részről. A kétszeres Európa-bajnok Póta (30. kiemelt) a második fordulóban, a 48 között kezd, ellenfele a svájci Rachel Moret és a brazil Jessica Yamoda mérkőzésének továbbjutója lesz, majd a harmadik körben egy igazi nagyágyú, az első helyen kiemelt, világelső kínai Cseng Meng várhat rá. Madarász (36. az olimpiai rangsorban) egy fordulóval korábban kapcsolódik be a küzdelmekbe, a negyedik olimpiáján szereplő, rutinos nigériai Offiong Edem ellen lép asztalhoz, és ha a papírformát igazolva továbbjut, a 32 közé kerülésért az amerikai színekben versenyző Lily Zhang lesz a riválisa.

Az ugyancsak ötkarikás újonc Majoros (38.) szintén az első körben kezd, mégpedig az algériai Larbi Bouriah ellen, és ha továbblép a 48 közé, a dán Jonathan Groth (22.) áll majd az asztal túloldalán.

Egyesben az első 16 kiemelt csak a harmadik fordulóban, a 32 között kezd, a további 16 kiemeltet a második fordulóba sorsolták.

A Szudi, Pergel vegyes párosnak sem igazán kedvezett a szerdai sorsolás, a 16-os kieséses tábla első körében, szombaton ugyanis a negyedik helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem kettőssel találkozik, azaz ebben a számban is bravúrra lenne szüksége a magyaroknak a továbbjutáshoz.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Asztalitenisz Szövetség 

Videók