Japán házidöntő után Tomokazu Harimoto nyerte a férfi egyes döntőjét

A 2020-as budapesti asztalitenisz World Tour verseny férfi egyes mezőnyében érvényesült a japán dominancia.


A 2020-as budapesti asztalitenisz World Tour verseny férfi egyes döntőjében borítékolható volt, hogy japán versenyző viheti haza az aranyérmet, miután a döntő mindkét versenyzője a felkelő nap országából érkezett.


Fotó: Sport365.hu

Tomokazu Harimoto végül a vártnál simábban, 4-1-re verte honfitársát Yukita Uda-t, ezzel megszerezve ötödik World Tour címét, melyet először nyert Budapesten.

A győztes a mérkőzés végén értékelt a Sport365 stábjának:

"A japán bajnokságban sajnos kikaptam Uda-tól a döntőben, ezért nagyon szerettem volna revansot venni ellene, nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült. Az ellenfelem egy támadó típusú játékos, az első vesztes szett után próbáltam nyomást helyezni rá, hogy ne ő irányítsa a mérkőzést. Miután egyenlíteni tudtam a második szettben megnyugodtam, és javult a koncentrációm." 

A döntő legszebb pillanatai: 

A nőknél a 19 éves Ito Mima türelmesen játszva búcsúztatta a németek védőjátékosát, a kínai származású Han Yinget, a végjátékban pedig azt a tajvani Cseng I-csinget győzte le, aki egy körrel korábban a második helyen kiemelt japán Isikava Kaszumi felett diadalmaskodott óriási, hétjátszmás csatában.

A közel egyórás finálé is hétszettes, fordulatos küzdelmet hozott, Ito annak ellenére tudott nyerni, hogy a második játszmában mindössze egy, az ötödikben pedig két pontot gyűjtött.
Mindkét egyes bajnok 15 ezer dollárt kapott a sikeréért.

A kedden kezdődött budapesti tornán 50 ország több mint 300 versenyzője, köztük 19 magyar indult. Utóbbiak közül a negyeddöntőig jutott Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros szerepelt a legeredményesebben. 

Borítókép: Sport365.hu

Videók