Hungarian Darts Trophy: újra Budapesten versenyeznek a darts legjobbjai

A darts nagyágyúit láthatjuk játszani.


2022. szeptember 2-4. között a PDC European Tour versenysorozat keretében Magyarországra érkezik a darts nemzetközi élmezőnye. Gerwyn Price, Peter Wright és Michael van Gerwen is a tábla elé áll Budapesten.

Nem először ad otthont a magyar főváros a Professional Darts Corporation európai versenysorozatának, ugyanis első ízben tavaly ősszel volt az egyik állomása.

„Nagy öröm számunkra, hogy a nézőszám tekintetében sorozat rekordot hozó tavalyi budapesti verseny után idén újra a European Tour versenysorozat állomásai között tudhatjuk Budapestet. A hazai közönség magasra tette a lécet, és reméljük idén sem okoz csalódást. A játékosok mindenesetre nagy lelkesedéssel jönnek el újra hazánkba!” – mondta el Takács Péter (Darts Event Kft., ügyvezető), a Hungarian Darts Trophy szervezőjének vezetője az esemény kapcsán.


Gerwyn Price nyerte meg 2021-ben a Hungarian Darts Trophy-t (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

A darts nagyágyúit láthatjuk játszani

Az idei European Tour következő versenyét Budapesten rendezik meg szeptember 2-4. között.

A három nap alatt összesen 48-an mérik össze tudásukat. A tábla elé áll a PDC Pro Tour TOP 16 játékosa – köztük a világranglista jelenlegi első három helyezettje: Gerwyn Price, Peter Wright és Michael van Gerwen. A háromszoros holland világbajnok Van Gerwen júliusban harmadjára nyerte meg a PDC világbajnokság utáni legrangosabb verseny, a World Matchplay bajnoki címét, a skót Wright idén szerezte meg a második világbajnoki címét, a walesi Price pedig címvédőként érkezik a Hungarian Darts Trophy-ra.


Michael van Gerwen is indul a Hungarian Darts Trophy-n (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Rajtuk kívül Luke Humphries, Michael Smith, Rob Cross, Damon Heta, Ryan Searle, Nathan Aspinall, Dirk van Duijvenbode, Joe Cullen, José de Sousa, Dimitri Van den Bergh, Danny Noppert, Jonny Clayton, valamint Krzysztof Ratajski érkezik TOP játékosként Budapestre, így őket a második versenynapon láthatjuk játszani.

Azonban az első versenynapon sem lesz hiány nagy nevekben: többek között az ötszörös holland világbajnokot, a tavaszi Hungarian Darts Show-on kétszeres győzelmet arató Raymond van Barneveldet is az elsők között láthatjuk a színpadon.


Raymond van Barneveld, a tavaszi budapesti darts show kétszeres győztese (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Magyar dartsosok is bizonyíthatnak

A verseny szervezőjeként Magyarország 4 játékost delegálhat a rangos versenyre. Végső János alanyi jogon kvalifikálta magát, hiszen idén már indult European Tour-versenyen, amivel ranglistapontokat szerzett. Székely Pál, Sárai Levente és Borbély András pedig a júliusban tartott hazai selejtezőn érdemelte ki a részvételi lehetőséget.

A hazai dartsosok nagyon várják a találkozást mind a sztárokkal, mind a közönséggel, és tekintve, hogy a verseny összdíjazása mintegy 140,000 font, szükség is lesz a buzdításra a BOK Csarnokban szeptember első hétvégéjén.

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM.
További információ és jegyvásárlás: dartsevent.com


Peter Wright idén is harcba száll a Hungarian Darts Trophy-ért (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)


Borítókép: Vörös Nándor és Darts Event Kft.

Videók