Hongkongi aranyérem a budapesti asztalitenisz WT-n

A német páros az utolsó pillanatokig tartotta magát, a végén a távol-keletiek örülhettek.


A 2020-as budapesti asztalitenisz World Tour – verseny első döntője a vegyes párosok mérkőzése volt. Az első helyen kiemelt hongkongi kettős a vártnál kiegyenlítettebb mérkőzésen 3-2-re győzte le a németeket.

A távol-keleti páros, Wong Chun Ting és Doo Hoi Kem kezdte jobban a finálét, 5-0-s vezetés után 11-6-al zárták az első szettet.


A második szettre elkapta a fonalat a német duó, Patrick Franziska és Petrissa Solja, másolva az első szett eredményét 11-6-os eredménnyel egalizált.

1-1-es szett állás után ismét a hongkongiak tudtak újítani, és egy szoros végjáték után 11-9-re hozták a szettet.

Hogy a végjáték izgalmas legyen, arról a német kettős gondoskodott azzal, hogy 11-7-es szett győzelmükkel ismét visszajöttek az esélyek és 2-2-re alakították az állást.

A mindent eldöntő utolsó körben bár elhúztak a németek, a végén jobban koncentráltak az ázsiaiak és 11-9-re behúzva a záró szettet megnyertek a vegyes párosok döntőjét.

A mérkőzés legjobb pillanatai:

Női és vegyes párosban ázsiai, férfi párosban pedig német duó diadalmaskodott szombaton a BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A nőknél borítékolható volt, hogy ázsiai kettősé lesz a győzelem, miután a második helyen kiemelt Tu Hoj-kem, Li Ho-csing hongkongi és a negyedikként rangsorolt Hirano Miu, Isikava Kaszumi japán duó jutott a döntőbe. Ott aztán utóbbi némi meglepetésre simán, három szettben nyert.

A férfiaknál a német és indiai páros mérkőzött a döntőben. A másodikként rangsorolt Benedikt Duda és Patrick Franziska négy játszmában bizonyult jobbnak a negyeddöntőben Ecseki Nándort és Szudi Ádámot búcsúztató Sharath Kamal Achantánál és Sathiyan Gnanasekarannál.

A 170 ezer dollár összdíjazású budapesti torna vasárnapig tart, magyar játékos már nincs versenyben. A többi finálét vasárnap rendezik.

Eredmények:

vegyes páros, döntő:


Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi, 1.)-Patrick Franziska, Petrissa Solja (német, 7.) 3-2 (6, -6, 9, -7, 9)

férfi páros, döntő:

Benedikt Duda, Patrick Franziska (német, 2.)-Sharath Kamal Achanta, Sathiyan Gnanasekaran (indiai) 3-1 (5, 9, -8, 9)

női páros, döntő:

Hirano Miu, Isikava Kaszumi (japán, 4.) - Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 2.) 3-0 (6, 9, 10) 

Borítókép: Sport365.hu

Videók