Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 08. 12. 20:09

Fantasztikus!

 

Holtversenyben a harmadik helyen végzett a torna Európa-bajnokság egyenkénti döntőjében Vecsernyés Dávid, aki nyújtón szerezte meg a magyar küldöttség második felnőtt érmét.
 
Az utolsó szerdöntő magyar résztvevője a csütörtöki selejtezőből 14,200 ponttal, a második legjobb eredménnyel jutott tovább. Nála csak Epke Zonderland, a hollandok olimpiai, világ- és Európa-bajnoka kapott többet, 14,333-at.


A döntőben a magyar tornász megint elegáns és szép, hiba nélküli gyakorlatot mutatott be, amire 14,033 pontot kapott. Ugyanannyit, mint előtte a svájci Taha Serhani, akinél azonban szebben mutatta be programját, így őt megelőzte. Ezzel a második helyen állt, mert az elsőként szereplő másik svájci, Oliver Hegi nagyon magas pontszámmal, 14,700-zal adta meg az alaphangot.

Később, hatodikként Zonderland anyagerős, ugyanakkor nem hibátlan gyakorlatot mutatott be, amivel Hegi mögé, de Vecsernyés elé került 14,400 ponttal.

 
A fináléból két brit tornász volt hátra, egyik sem tudott azonban a magyar elé kerülni. Közülük James Hall - akárcsak Serhani - ugyanannyit kapott, mint Vecsernyés, de az elegánsabb kivitelezés utóbbi javára döntött.

Vecsernyés a második magyar felnőtt érmes a glasgow-i torna Eb-n. Múlt vasárnap Dévai Boglárka győzött ugrásban.

Eredmények, szerenkénti döntők:
nyújtó, Európa-bajnok:
Oliver Hegi (Svájc) 14,700
2. Epke Zonderland (Hollandia) 14,400
3. VECSERNYÉS DÁVID 14,033

Legfrissebb híreink


Élő eredmények