Három éremnél tart a magyar csapat a Strand Világjátékokon

Az aquatlonban szerzett bronz és ezüst után, ezúttal birkózásban bizonytottak a magyarok.


A birkózó Németh Zsanett ezüstérmet szerzett a dohai Strand Világjátékokon.

A +70 kilogrammos súlycsoport magyar indulója csoportjában négy győzelmet aratott, majd nyert az elődöntőben is, a fináléban pedig 3-2-re kapott ki nigériai ellenfelétől.

A keddi versenynapon korábban bronzérmes lett a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyesváltó, míg hétfőn másodikként végzett Dévay a férfiak mezőnyében.


Az idillinek tűnő kép az aquatlon váltó versenyén készült.

Fotó: Facebook.com/MagyarOlimpiaiCsapat

Strand Világjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) az égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.

Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét, és 14 szakágban 350 érem talál gazdára. Olyan sportágak - zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai - szerepelnek a programban, mint a 3x3 kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, a sportmászás vagy a gördeszka.

A magyar színeket öt sportágban - nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban - 32 sportoló képviseli.

Borítókép: Olimpia.hu

Videók