Hamarosan vehetsz jegyet

2020-ra, Tokióba.


Május 9-én indul a 2020-as tokiói olimpia első jegyeladási szakasza, melyben csak a hazai nézők igényelhetnek belépőket.
A szervezők szerdán hozták nyilvánosságra a hivatalosan 2020. július 24-én kezdődő játékok részletes programját, csütörtökön pedig bejelentették, hogy a belépők értékesítésének első szakasza május 9. és 28. között lesz.
A több mint két és fél hét alatt a japán érdeklődők csak igényeiket adhatják le, a jegyek sorsolás útján találnak majd gazdára közöttük. Ennek eredményét június 20-án teszi közzé a szervezőbizottság.
 
 
A külföldi sportrajongók ebben a rendszerben nem juthatnak belépőhöz. Minden országban a hivatalos jegyértékesítőnél lehet majd megvásárolni a japán rendezők által a nemzeti olimpiai bizottságok számára biztosított jegyeket. A külföldi értékesítésről egyéb részletet nem közöltek ezúttal, ám az biztos, hogy legkorábban június 15-én kerülhetnek forgalomba az olimpiai tikettek.
A szervezőbizottság némileg furcsa módon azt nem közölte, hogy pontosan mennyi jegyre lehet most jelentkezni, ahogy azt sem, hogy a külföldön mennyit fognak majd árusítani. A korábbi nyilatkozatok szerint összességében 7,8 millió jegy kerül forgalomba, ezek 70-80 százalékát pedig a japán sportrajongók vehetik majd meg.
A legolcsóbb egyéni jegyet 2500 jenért (6315 forint) lehet megvenni, a legdrágábbat pedig - a megnyitóra - 300 ezer jenért (750 ezer forint). A sportesemények közül - a korábbi olimpiákhoz hasonlóan - Tokióban is az atlétikai viadalokért kell a legtöbbet fizetni. A férfi 100 méteres síkfutás döntőjére 130 ezer jenbe (325 ezer forint) kerülnek a legjobb helyek. A belépők több mint fele ugyanakkor nem lesz drágább 8000 jennél (20 ezer forint). 

Videók