Giro d'Italia - Roglic öltözhet először rózsaszínbe

Óriásit ment.


Elsőként Primoz Roglic ölthette magára az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, mivel szombaton ő nyerte a Bolognában rendezett első szakaszt.

Az első öt helyen a végső diadalra esélyes versenyzők zártak a 8,2 kilométeres egyéni időfutamban, amelynek utolsó két kilométere a város felett közel 300 méteren álló Santuario di Madonna di San Luca templomhoz vezetett fel.

A szlovén kerekes, aki idén három egyhetes viadalt is megnyert, a táv rövidségéhez képest nagy előnnyel, 19 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a Vuelta a Espana tavalyi bajnokánál, a brit Simon Yatesnél. Harmadikként a kétszeres bajnok Vincenzo Nibali zárt 23 másodperccel elmaradva az etapgyőztestől. Negyedik a tavaly bronzérmes kolumbiai Miguel Angel López, ötödik a 2017-ben győztes holland Tom Dumoulin lett, hátrányuk egyformán 28 másodperc.
 
Korábban a versenyről szenzációs bejelentést is tettek, miszerint a jövőévi megmérettetés Budapestről indul. Erről ITT és ITT írtunk.
 
Eredmények:
1. szakasz, Bologna, 8,2 km, egyéni időfutam:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 12:54 perc
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 19 mp hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 23 mp h.
 
Vasárnap a Bologna és Fucecchio közötti 200 kilométeres etap vár a mezőnyre.
 
Fotó forrása: Tim de Waele/Getty Images

Videók