Gépek a sport szolgálatában

Futurisztikusnak tűnik, pedig ez a jelen.


A sport 365 tudósítója izgalmas eseményen volt vendég, amelyet "A sporttudomány jövője - konferencia és workshop" címmel a Testnevelési Egyetem és a TSO Medical együtt rendezett a Hidegkúti Nándor Stadionban. Néhány érdekfeszítő előadás után volt lehetőségünk pár nagyon érdekes gépet is szemügyre venni. Olyan technológiai innovációkat láthattunk, amelyek közül némelyek felmérést, mások a fejlesztést, megint mások az esetleges sérüléseket követő regeneráció és rehabilitáció idejének lerövidítését célozza. 

 

Itt Vida Szabina röplabdázó és Szabó András performansz menedzser segítségével megnézhetjük, milyen gép segíthet nekünk térdműtét után a felépülésben:

 

Itt kollégánk demonstrálja, hogy reakcióideje csak a villámhoz mérhető:

A sérült sportolók terhelésének csökkentésére illetve szabályozására befolyásolhatjuk a gravitációt is ha kell, mit nekünk nehézségi erő:


Sikerült kicsit még beszélgetnünk Szabó Andrással, akivel az első videóban már találkoztunk. Ő performansz menedzser - illetve ha pontosan akarunk fogalmazni: fejlesztésekért felelős sporttudományos szakember. Ő az, aki a bemutatott gépeket is alkalmazva segítséget tud nyújtani a rábízott sportolóknak.


 


A rendezvényen a Testnevelési Egyetemet Mocsai Lajos, az egyetem rektora képviselte.

 

Videók