Gatlin átadta a múltnak Bolt római csúcsát

Justin Gatlin csütörtökön, az atlétikai Gyémánt Liga-verseny római állomásán is parádésan futott, s 9.75 másodperces idővel megdöntötte Usain Bolt versenycsúcsát. Baji Balázs, a viadal egyetlen magyarja a hatodik helyen ért célba 110 méter gáton.


Az amerikai vágtázó szombaton még Eugene-ben 200 méteren érte el a világ idei legjobbját (19.68 másodperc), csütörtökön pedig már az olasz fővárosban remekelt 100-on, annak ellenére, hogy a hosszú utazással és az átállással is meg kellett küzdenie.

A klasszikus táv 2004-es olimpiai bajnoka a rajt után 20 méterrel állva hagyta riválisait, s végül mindössze egyetlen századdal maradt el saját ranglista-vezető eredményétől, melyet még május közepén futott Dohában. A 9.75-ös idő egy századdal jobb mint a hatszoros ötkarikás bajnok, világcsúcstartó Bolt versenycsúcsa, melyet 2012-ben ért el a jamaicai sprinter.

Az Európa-bajnoki negyedik Baji Balázs a táv elején sok gátba belerúgott, az utolsó 30-40 méteren azonban már kifejezetten jól futott, s végül - idei legjobbjával - 13.54 másodperccel hatodikként ért célba.
 

Videók