Folytatódik a Golden State és a Toronto birkózása

Az állás 1:1.


A címvédő Golden State Warriors 109-104-re nyert a Toronto Raptors otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re kiegyenlített a párharcban. 

A Kevin Durantet már hét meccs óta nélkülöző kaliforniai csapatban Klay Thompson 25, Stephen Curry pedig 23 ponttal zárt, utóbbi így nem állította be a klubcsúcsot sorozatban hét rájátszásos találkozón legalább 30 dobott ponttal. A Warriors egy 18-0-s rohammal kezdte a második félidőt, amire még nem volt példa az NBA-finálékban, s a kanadaiak ezután már csak két pontra tudtak felzárkózni.
A sorozatban öt győzelem után vesztes hazaiaknál Kawhi Leonard 34 pontot szerzett, a párharc nyitányán 32 pontos Pascal Siakam viszont csak 12-ig jutott.
A Golden State - amely 2015 óta először került hátrányba a nagydöntőben - annak ellenére gyűrte le a Raptorst, hogy az első 28 mezőnydobásából 20-at elrontott.    
Az NBA történetének első Egyesült Államokon kívül is zajló fináléja magyar idő szerint csütörtökön hajnalban folytatódik Oaklandben.    

 

(Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Eredmény:
döntő, 2. mérkőzés:
Toronto Raptors-Golden State Warriors 104-109
------------------------------------------------

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1 

Videók