Félmilliárd futólépés 2 nap alatt

A 34. Budapest Maratonon 12 különböző távon mérhetik össze a tudásukat az indulók.


Félmilliárd futólépés Budapesten - ez a jelmondata a 34. Spar Budapest Maratonnak, amely a családok fesztiválja is lesz a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint.

Novák Katalin a verseny szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy családjával minden évben igyekszik részt venni Magyarország egyik legnagyobb sporteseményén, három éve pedig maga is teljesítette a 42 kilométeres távot.

Ez a verseny nemcsak a maratonistákról szól, mindenki számára teljesíthető távokat is kínál, így kiváló lehetőség, hogy együtt legyen a család - hangsúlyozta.

Kiemelte a 4x2 kilométeres váltót, melyen ezúttal a családjával indul.
"Ez háromgyerekes családoknak ideális" - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a futók Budapest szépségeit is megcsodálhatják, hiszen az útvonal a Duna két partján vezet végig, át az Alagúton és a Margitszigeten.


A maraton útvonala Budapest legszebb részein halad keresztül.

Videó: Facebook.com/BudapestMaraton

Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda ügyvezetője szerint a futás ünnepe lesz a 34. Budapest Maraton, melyen az elmúlt két évben 30 ezer fölötti volt a létszám - a csúcsot a tavalyi esemény tartja 33 495 résztvevővel -, s ezúttal is legalább ennyi indulót várnak.

A két nap során 12 táv szerepel a programban. Kocsis jelezte, a hagyományos októberi időponton ezúttal az önkormányzati választások miatt változtattak.
Szeptember 28-án 9 órától először a 10 kilométeres futás rajtol, ezen a napon főleg a családokat várják, ekkor rendezik meg többek között a minimaratont, a sulifutamokat, a családi futást és az esélyegyenlőségi futamot.

Másnap, vasárnap szintén 9 órakor indulnak a maratonisták és egy 30 kilométeres táv is található a programban. A rajt és a cél a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti szakaszon lesz.
A 34. Budapest Maratonra 90 országból közel 5000 futót várnak a szervezők.

Videók