Félig tele a pohár az Európa Játékok után a MOB elnöke szerint

A kajakosokat méltatta.


A minszki Európa Játékokon elért eredmények alapvetően tükrözik a magyar sport helyzetét és erejét a kontinensen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint.
 
A sportvezető az M1 Aktuális csatornán csütörtök este azt emelte ki, hogy az EJ-n mutatott teljesítményt sportáganként kell értékelni, mert más mint egy olimpia. Fontos sportágak nem voltak műsoron, mint az úszás, vagy a vívás, ráadásul kontinentális verseny volt.
 
A négy arany-, hat ezüst-, kilenc bronzéremből a kajakosok és kenusok szállították valamennyi aranyat és öt ezüstöt, amivel Kulcsár szerint ismét bizonyították, hogy a világ talán legjobbjai ebben a sportágban.
 
"Nem lehet eleget beszélni róluk és méltatni őket" - mondta Kulcsár Krisztián.
 
A MOB-elnök pozitívumként értékelte, hogy sok más sportágban - birkózás, karate, atlétika, torna, cselgáncs és sportlövészet - sikerült dobogós helyeket gyűjteni, s ezek a sikerek szerinte erőt kell, hogy adjanak ezen sportok képviselőinek a jövőre nézve.
 
"Összességében félig tele a pohár" - jegyezte meg.
 
Kulcsár Krisztián a minszki szervezést és lebonyolítást csak dicsérni tudta, az Európa Játékok jövőjével kapcsolatban pedig optimista. Mivel csupán a második EJ volt a mostani, ezért természetes szerinte, hogy még "keresi a helyét" a viadal a sport világában, ám fontos, hogy négy év múlva Krakkó lesz a házigazda, ami sokat segíthet abban, hogy gyökeret eresszen.
 
Fotó: MOB

Videók