FÁK-játékok: maradnak szeptembernél

Nem módosítanak az időponton.


Az orosz sportminiszter szerint nincs tervbe véve újabb időpont-módosítás, vagyis szeptemberben rendezik meg a szovjet utódállamok játékait az oroszországi Kazanyban.

Oleg Maticin azután nyilvánult meg az ügyben, hogy felmerült: a koronavírus-járvány miatt halasszák későbbre az egyszer már módosított, eredendően augusztusra tervezett eseményt.

Az 1991 decemberében, a Szovjetunió felbomlása nyomán létrejött Független Államok Közössége (FÁK) tagjainak ez az első ilyen közös sportjátéka. A hajdani tagköztársaságok kétharmadát összefogó FÁK reprezentánsai jelen állás szerint szeptember 4-től 11-ig versenyeznek. A viadalsorozaton várhatóan három és fél ezren indulnak 22 sportágban, és 280 érmet osztanak ki a 14-23 éves korosztályt képviselő sportolók legjobbjai között.

Kép: Sergei Karpukhin\TASS via Getty Images

Sport365.hu - Történelmi pillanat! Először rendezik meg a szovjet utódállamok játékait

Az 1991 decemberében, a Szovjetunió felbomlása nyomán létrejött Független Államok Közössége (FÁK) tagjai szeptemberben rendezik meg első közös sportjátékaikat az oroszországi Kazanyban. A hajdani szovjet tagköztársaságok kétharmadát összefogó FÁK élsportolóinak versenyeiről Oleg Maticin orosz sportminiszter nyilatkozott, miután fehérorosz kollégájával videokonferencián tárgyalt a részletekről. A FÁK központja Fehéroroszország fővárosában, Minszkben van.

Videók