"Ez nem arról szól, hogy nem szeretnénk keveredni a szurkolókkal"

Ronnie O'Sullivan reméli, megvédik őket a nézőktől.


A címvédő, hatszoros aranyérmes Ronnie O'Sullivan reméli, a szervezők megfelelő védelmet biztosítanak számukra a szombaton (ma) kezdődő sznúker-világbajnokságon.

A 45 éves versenyző a vb rajtja előtt úgy fogalmazott, reméli, a viadalon megfelelően el lesznek különítve a "túlságosan izgatott", esetleg néhány ital után kapatos drukkerektől, akik így nem fognak veszélyt jelenteni rájuk a jelenlegi pandémiás helyzetben.

"Azért vagyunk itt, hogy elvégezzük a munkánkat, ennek feltétele, hogy negatív legyen a tesztünk. Ha ez nincs meg, nem játszhatunk, azaz nem dolgozhatunk" - mondta O'Sullivan, aki újabb végső sikere esetén hetedik világbajnoki címével utolérné az örökranglistát vezető Stephen Hendryt.

"Ez nem arról szól, hogy nem szeretnénk keveredni a szurkolókkal, mindössze nem szeretnénk visszalépni a tornától" - tette hozzá az angol versenyző.

A torna nyitónapján a teljes befogadóképesség harmadának megfelelő számú nézőt engednek be a vb-nek otthont adó sheffieldi Crucible Színházba, de a torna május 3-i döntőjén már telt ház lehet a brit kormány rendelkezéseinek értelmében.

Borítókép: Scott Heavey/Getty Images

Videók