Ez igen: óriási gesztus Lance Armstrongtól

Nagyon komoly tettet hajt végre.


Jan Ullrich, az 1990-es évek végének és a 2000-es évek elejének legmeghatározóbb német kerékpározója az összeomlás szélére keveredett, alkohol- és drogproblémái miatt terápiás kezelésre szorul, azonban most kiemelkedő támogatást kap egykori legnagyobb riválisától és barátjától, Lance Armstrongtól.

 
 
Ullrich, aki 1997-ben első német kerékpárosként aratott Tour de France-győzelmet több magánéleti problémával is küzdött az elmúlt években. Szombaton ideiglenesen letartóztatták Mallorcán, mert jogtalanul belépett szomszédja, Til Schweiger villájába, ahol randalírozott és a színész egyik barátját is bántalmazta – írja a német Bild.

Az ex-kerékpáros hétfőn beleegyezett, hogy terápiás kezelés alá vesse magát, amelynek fő oka gyermekei iránti szeretete. Ullrich azt mondta, miután elvált feleségétől, gyermekeitől is eltávolodott és ezek miatt erősen rossz irányt vett az élete.

A szomorú hírek megrázták egykori riválisát, Lance Armstrongot, aki azonnal felhívta Ullrich ügyvédjét. Wolfgang Hoppe elárulta, Armstrongot nagyon érdekli Ullrich sorsa és kész azonnal egy orvos kíséretében Európába repülni, hogy támogassa korábbi vetélytársát és barátját.

A két Tour-legenda az elmúlt években alig tartotta a kapcsolatot, azonban a hír hallatára Armstrong egyből lépéseket tett annak érdekében, hogy segítsen: „a kerékpáros közösségnek együtt kell maradnia” – mondta az amerikai Ullrich ügyvédjének.

Igaz, Armstrong és Ullrich komoly riválisok voltak, de mindig tiszteletben tartották egymást. Amikor 2001-ben Ullrich hatalmasat bukott a Tour de France-on, Armstrong nem használta ki a helyzetet, hanem megvárta ellenfelét, aki 2003-ban viszonozta a gesztust, akkor ugyanis Armstrong bukott nagyot egy szurkolónak köszönhetően.

Videók