Esteban Chaves 19-re lapot húzott

A kolumbiai nyerte a 2019-es Giro d'Italia 19. szakaszát. Az élmezőny állásában nem történt változás, Richard Carapaz továbbra is őrzi a rózsaszín trikót.


A Treviso és San Martino di Castrozza közötti 151 kilométeres etapon egy tucat versenyző tekert el a mezőnytől, s jelentős, 9 perc feletti előnyt dolgozott ki. A szökevények egymás között döntötték el a győzelmet a hegyi befutón: a cél előtt három kilométerrel jó ütemben indító Chaves diadalmaskodott, ezzel pályafutása során harmadszor ünnepelhetett szakaszsikert az olasz körversenyen. Mögötte az emelkedőn kétszer is lánchibával küzdő olasz Andrea Vendrame, valamint a portugál Amaro Antunes ért be dobogós helyen.
 
Esteban Chaves remekül időzítette a támadást, és megnyerte a 19. szakaszt a Girón.
Fotó: Tim de Waele/Getty Images
 
A mezőnyt sokáig a rózsaszín trikós Carapaz csapata, a Movistar kontrollálta, az emelkedőn pedig a nagyobb tempót diktáló Asztana vette kézbe az irányítást. Így nem igazán volt esély a megindulásra az esélyesek bolyából, amely - noha Roglic kétszer is próbálkozott - együtt élt célba, így nem változott az összetett élcsoportja.
Szombaton a Feltre és Croce d'Aune-Monte Avena közötti 194 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely vasárnap egy 17 kilométeres veronai egyéni időfutammal fejezi be a 102. Giro d'Italiát.
 
Eredmények:
19. szakasz, Treviso-San Martino di Castrozza, 151 km, hegyi befutó:
 
1. Esteban Chaves (kolumbiai, Mitchelton-Scott) 4:01:31 óra
2. Andrea Vendrame (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) 10 másodperc hátrány
3. Amaro Antunes (portugál, CCC) 12 mp h.
...14. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 6:29 p h.
15. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) azonos idővel
16. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) a. i.
17. Mikel Landa (spanyol, Movistar) a. i.
 
Az összetett élcsoportja:
 
1. Carapaz 83:52:22 óra
2. Nibali 1:54 perc hátrány
3. Roglic 2:16 p h.
4. Landa 3:03 p h. 

Richard Carapaz egyre közelebb a rózsaszín trikó megszerzéséhez. Azonban az utolsó két nap tartogathat még fordulatokat.

Fotó: Justin Setterfield/Getty Images

Videók