Elkészültek a küzdősportok világjátékának különleges medáljai

A nemzetközi versenyek történetének méretre harmadik legnagyobb érmeit kapják majd az októberi, szentpétervári Küzdősportok Világjátékának (World Combat Games, WCG) dobogósai


Fotó: mob.hu

A mob.hu beszámolója szerint az idei WCG medáljai 90 milliméter átmérőjűek, s ultramodern technológiával, sárgarézből készültek, bronz, ezüst és arany kiegészítéssel.

Az érmekre Szentpétervár látképe, a nemzetközi szövetségek logói és a sportágakat ábrázoló rajzok kerültek fel.

A medálokból összesen csaknem 400 készült, méretüket tekintve csak a torinói és a vancouveri téli olimpiák érmei voltak nagyobbak.

Az idei WCG-n vívásban Szász Emese, Boczkó Gábor, Knapek Edina, Mohamed Aida, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád, kick-box karatéban Görbics Gábor, Benedek Zsolt, Kádas Adrienn, Veres Richárd és Gömbös László, kendóban Dubi Sándor, szumóban Makai Erika és Libor Dezső, grapling/pankrációban Lajcsák Brigitta, Lemák Diána, Kárászi Balázs, Stregova Zsolt és Hollósi Csaba, a francia eredetű botos küzdősportban, a canne-ban pedig Petőfi Zsigmond képviseli majd a magyar színeket.

Az október 18-26. közötti lesz a II. World Combat Games. Az elsőn, 2010-ben Pekingben egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok.

Videók