Elindul a gerenda döntőjében Simone Biles

A 24 éves sportoló öt évvel ezelőtt harmadik lett.


Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász vállalja a szereplést a gerenda keddi döntőjében a tokiói ötkarikás játékokon.

A 19-szeres világbajnok a selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a múlt keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz. Szombaton bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt - az ugrást és a felemáskorlátot - sem vállalja, vasárnap közölte, hogy visszalép a talaj hétfői fináléjától, majd az amerikai tornaszövetség hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy Biles ott lesz a mezőnyben a keddi gerenda-döntőben.

A 24 éves sportoló gerendán nem címvédő - öt évvel ezelőtt Rio de Janeiróban harmadik lett -, de háromszoros világbajnok. A döntőbe a hatodik helyen jutott be.

Borítókép: Facebook.com/ Simone Biles 

Videók