Elhunyt Kyle Anderson, ausztrál dartsjátékos

Mindössze 33 éves volt.


A Professional Darts Corporationtudatja, hogy az ausztrál sztár, Kyle Anderson elhunyt.

A 33 éves játékos igen népszerű volt a spoprtágban, kezdetben a DartPlayers Australia rendszeren keresztül nyerte meg a 2012-es Oceanic Masters-t. A 2012/13-as eseményen mutatkozott be világbajnokságon. Anderson 2014 -ben megnyerte a PDC Tour Card kártyát, és három évvel később már a Players Championshipnek örülhetett.

Anderson 2020 -ban visszatért Ausztráliába a koronavírus-járvány kezdetén, és januárban lemondott PDC Tour Card-ról, hogy a családjával lehessen.

"Részvétünket és jókívánságainkat küldjük Kyle családjának és barátainak ebben a rettenetesen szomorú időben, különösen a feleségének és gyermekeinek" - mondta Barry Hearn, a PDC elnöke. "Kyle sikerei rövid életű karrierje során kiemelkedőek voltak, nevezetesen az Auckland Darts Masters győzelme. Népszerű játékos volt a turnén, tehetsége és elhivatottsága inspirációt adott a világ többi játékosának."

Összesen hét világbajnokságon szerepelt, hét UK Open-meccsen egyszer negyeddöntős volt, és bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe és elődöntőjébe is. Emellett négyszer képviselte Ausztráliát a PDC darts-világbajnokságon Simon Whitlock mellett, ahol 2018-ban bejutott az elődöntőbe.

Forrás: pdc.tv
Borítókép: pdc.tv

Videók