Együttműködési szerződést kötött az ITRA és az IAAF

A Nemzetközi Terepfutó Szövetség négy évre szóló együttműködési szerződést kötött a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel. Mindezt Rohoska Lajos közölte, aki Magyarországot képviseli az ITRA-ban.


Hozzátette, a szombaton rendezett két nagy presztízsű eseményre, a salzburgi Mozart100-ra és a német Zugspitz Ultratrailre már a friss megállapodás szellemében került sor.
A Mozart 109 kilométeres, 5000 méter szintemelkedéses hegyi versenyét a spanyol Pau Capell nyerte 10 óra 54 perces idővel, a legnépszerűbb német terepfutóverseny leghosszabb, 63 kilométeres, 2900 méter szintemelkedéses távján a hazai színeket képviselő Florian Reichert volt a leggyorsabb 6 óra 4 perccel.
 
A spanyol Pau Capell nyerte a szombati, Mozart100 elnevezésű versenyt Ausztriában.
Fotó: Sercan Kucuksahin/Anadolu Agency/Getty Images
 
A terepfutás az atlétika egyik legdinamikusabban növekvő szakága világszerte. Az ITRA és az IAAF az együttműködéssel tovább akarja népszerűsíteni a terepfutást, versenyszabályzatát továbbfejleszteni, a versenyzők teljesítményét minősíteni, a világranglistát nyilvántartani, valamint a két évente megrendezendő terep- és hegyifutó világbajnokságokat megszervezni, lebonyolítani.
 
Florian Reichert pedig a Zugspitz UltraTrailen győzött.
Fotó: Florian Reichert/Twitter
 
Áprilisban az ITRA minden tagországában megválasztották a nemzeti képviselőket, akiknek feladata a vezetőség és a tagság közötti kapcsolattartás, az ITRA céljainak, értékrendjének, tevékenységének megismertetése a terepfutó-közösséggel, az ITRA képviselete a nemzeti atlétikai szövetségeknél. A nemzeti képviselők a múlt héten Portugáliában megtartott közgyűlés után megválasztották a megújult irányítóbizottság tagjait.
 

 

Videók