Egy orosz sportoló megdöbbentő Guinness-rekordot állított fel a víz alatt - Videó

Mindössze két hónapra volt szüksége a felkészüléshez.


Az orosz Vitalij Vivcsar új világrekordot állított fel, miután egy 50 kilós súlyzókat emelgetett fekve a víz alatt.

A Tomszk városából származó férfi 76-szor emelte ki a súlyt, ezzel megdöntötte a korábbi csúcstartó, Greg Wittstock eredményét, akinek korábban 62-szer sikerült elmerülve kinyomnia a súlyokat.

"Néhány évvel ezelőtt láttam, hogy egy férfi a víz alatt emel súlyokat. Arra gondoltam, hogy ez nekem is menne. Volt tapasztalatom, ugyanis nyertem már korábban súlyemelő versenyt. Emellett aratőr szinten búvárkodni is szoktam. Így jelentkeztem az új világrekord felállítására." - mondta Vivcsar.

Elmondása alapján mindössze két hónapra volt szüksége, hogy felkészüljön a megmérettetésre, majd augusztus 13-án a Tomszk melletti Lebyazhye tónál sikerült a Guinness-rekord felállítása.

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Продолжаем тренить под водой После 3-4 недель тренировок со специализацией на жим под водой, получилось улучшить результат на 11 раз Продолжаем готовиться. Для тренировки дыхания использую #wimhofmethod Максимум задерживать дыхание получалось на 3 минуты 15 секунд в покое, но в воде все по другому . #whm #snorkling #underwater #powerlifting #benchpress #томск #регион70 #томсксегодня #region70 @riatomsk

V I V C H A R V I T A L Y (@vivcharvitaly) által megosztott bejegyzés,


Az orosz sportolónak több mint három percig sikerült visszatartania a lélegzetét, miközben a víz alatt emelgette a súlyokat.

"Nagyon izgultam, mert a víz hideg és zavaros volt a rossz időjárási körülmények miatt. Több mint 108 volt a pulzusszámom, sokáig tartott, mire megnyugodtam."

A rekordot egyébként hivatalosan is elismerték, így a lenyűgöző teljesítmény bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Forrás: rt.com

Kép: Instagram / vivcharvitaly

 

 

Videók