Egy ifjúsági téli olimpiai aranyérem története

Nagy Laura kanadai párjával nyert aranyat a lausanne-i ifjúsági téli olimpián curlingben.


Kanadai társával gyorsan megtalálták az összhangot, ami nagy szerepet játszott abban, hogy sikerült aranyérmet nyerniük a lausanne-i ifjúsági téli olimpián - véli a curlinges Nagy Laura.

Az M4 Sport Sporthíradójában pénteken elmondta, hogy a magyar vegyescsapattal mentek ki, melynek tagja volt még Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc és Joó Linda, és az első héten elért eredmények alapján sorolták őket be, illetve kaptak társat.

"Én a kanadai Nathan Young mellé kerültem" - mesélte, kiemelve: lényeges volt, hogy angolul beszélő társat kapott.

"Vegyes párosban eléggé fontos a kommunikáció és a megértés, meg az, hogy megtaláljunk a másikkal egy jó ritmust és ütemet" - magyarázta. - "Félórás edzésünk volt megismerni egymást, utána egyenes kiesésben zajlott a verseny."

A magyar-kanadai duó hat mérkőzést játszott, az elődöntőben 6-2-re győzött le egy japán-francia kettőst, majd a fináléban az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone alkotta páros felett diadalmaskodott 9-5-re. Ezzel Nagy Laura a magyar curlingsport első aranyérmét szerezte olimpiai eseményen.

"Az első pillanattól kezdve megtalálták a közös nyelvet, közös hangot, nagyon jól kiismerték egymás dobásait, technikáját, nagyon jó párost tudtak alkotni" - mondta edzője, Szarvas Gábor, aki bízik benne, hogy ez az eredmény lökést adhat itthon a sportágnak.

Sport365.hu - Magyar aranyérem a téli ifjúsági olimpián

A magyar-kanadai duó az elődöntőben 6-2-re győzött le egy japán-francia kettőst, majd a fináléban az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone alkotta páros felett diadalmaskodott 9-5-re. Az olimpia.hu beszámolója szerint a döntőben Nagy Lauráék már a harmadik end után 7-0-ra vezettek, és bár az ellenfélnek a szépítés még sikerült, a záró két endet egyformán 1-0-ra megnyerték Nagyék.


Nagy Laura még elmondta, hogy a lány csapat kijutott az A csoportos junior világbajnokságra és szerinte ott is van esély a jó szereplésre.

A svájci téli játékokon a magyarok hat érmet nyertek. A curlinges siker előtt, múlt szerdán a jégkorong 3x3-as változatában Hegedüs Levente első-, Márton Luca második, Ivády Milán és Metzler Regina, valamint a műkorcsolyázó Schermann Regina - csapatban - harmadik lett.

Borítókép: facebook/Magyar Curling Szövetség
 

Videók