Dolláresőben fog úszni mindenki

Kapás Bogi is indul a kimagasló pénzdíjú és presztízsértékű versenyen, az Úszó Bajnokok Ligáján


Bogival együtt 10 magyar versenyző ugrik vízbe hétvégén az úszó Bajnokok Ligája Duna Arénában sorra kerülő második állomásán.
 
A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeznek egymással. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat, többek között olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket hívja meg FINA Champions Swim Series elnevezésű versenyre. 
A számok győztesei 10 ezer dollárt kapnak, a második helyezettek 8.000, a harmadikok 6.000, a negyedikek 5.000 dollárt vihetnek haza, míg egy esetleges világcsúcs további 20 ezer dollárt ér.
Kapás Bogi 200 méter pillangón indul, ahol legnagyobb ellenfele Hosszú Katinka lehet, akit a márciusi országos bajnokságon ebben a számban legyőzött.
 
 
A különleges verseny apropóján találkoztunk az elbűvölő személyiségű úszóval. Interjúnk első részében kiderül, hogy mikor kezdte a versenyzést és mi az, ami még mindig motiválja ebben a kőkemény sportban.
 
Edzés napokon 5 óra 41-kor kel, amit a mai napig nehezen visel, pedig már 20 éve versenyez. Motiváltsága csak erősödött az évek során, amit eredményei igazolnak. A heti 10 edzés mellett a tanulásra is marad ideje. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója, kiváló személyiségének köszönhetően az ELTE Sport Arca. Azt is megtudtuk, hogy mit mondana annak a kislánynak, aki 6 évesen köteleződött el a versenysport iránt. A 26 éves és a "6 éves" Kapás Bogi egy interjúban. Az olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok úszónővel reggeli tréningje után a Duna Arénában beszélgettünk. 
 
Videó Interjú, 1. rész

 
 
Bónusz Videó
Vízben a világ legjobb ellenfeleit kapja, de a mikrofonnál sem jön zavarba, ha gyorsnak kell lenni. A Sport365 asszociációs játéka Kapás Bogi olimpiai bronzérmes úszóval.

 
 
Az Úszó Bajnokok Ligáján óriási verseny várható május 11-12-én a Duna Arénában. A gigászok csatájában tíz úszónkat fogja bíztatni a hazai közönség.
 
A magas pénzdíj mellett az olimpiai kvótaszerzés lehetősége hatalmas küzdelmeket ígér.
 
 
FINA Swim Series – Úszó Bajnokok, beharangozó videó

 
 
 
FINA Swim Series – Úszó Bajnokok Ligája naptár
 
2019.04.27-28, Kuangcsou, Kína (Guangzhou)
2019.05.11-12, Budapest, Duna Aréna
2019.05.31-06.01, Indianapolis (USA)
 
Fotó: Getty Images

Videók