Derült égből olimpia

Pedig nem is igazán tudott készülni a fiatal magyar kalapácsvető.


Halász Bence a lengyelországi Bydgoszcz-ban rendezett Irena Szewińska-emlékversenyen 78.27 méteres dobásával kvalifikálta magát a 2020-as tokiói olimpiára. A Dobó SE atlétája elárulta, nem sokat készült a szerdai megmérettetésre, írja hivatalos oldalán a Magyar Atlétikai Szövetség.

– Hétfőn késő este tudtam meg, hogy másnap kora délután utazunk Lengyelországba, így nem igazán volt időnk célkitűzésekről beszélni – mesélte Bence. – Persze bíztam benne, hogy meg lehet az idei csúcs, és az olimpiai szint is már régóta a szemem előtt lebegett.

Bence mestere, Németh Zsolt is elégedetten értékelt a versenyt követően.
 
– Igazából nem volt kérdés, hogy Bence meg fogja dobni a szintet, ugyanakkor lelkileg megnyugvást adhat neki, hogy ilyen hamar sikerült – vélekedett az edző.
 
A 21 éves Eb-bronzérmes, U23-as Európa-bajnok kalapácsvető, aki Márton Anita és Krizsán Xénia után harmadikként biztosította részvételét az ötkarikás játékokon, sűrű hetek elébe néz: indul a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, címvédőként az U23-as Európa-bajnokságon, illetve a dohai felnőtt-világbajnokságon is.
 
– Rengeteget dolgoztunk az alapozás során, nem hinném, hogy ez a sorozatterhelés gondot okozna – szögezte le Bence. – Voltak persze nehezebb időszakok, ez mindig benne van a pakliban, de eddig is meg tudtam birkózni ezzel. Bízom benne, hogy kifizetődik az elvégzett munka.

Videók