Csodálatos fotók a szörf és a búvárkodás mekkájából!

Az indonéziai Bali maga a földi Paradicsom: a fűszerillatú szigeten gyönyörű tengerpartok, trópusi növények, vulkánok és kulturális különlegességek nyújtanak ezernyi látnivalót – az egzotikus ételkínálat és a mosolygós helyiek társasága már csak hab a tortán.


Indonézia apró szigetén az édeni nyugalomra és az egzotikus kalandokra vágyók egyaránt remekül fogják érezni magukat.

Bali hat vulkánból álló hegysorát mély krátertavak és kanyonok szabdalják, a tájban buján zöldellő esőerdők és ökrökkel művelt rizsteraszok váltják egymást, a fűszerek, gyümölcsök és különleges trópusi növények illatkavalkádja pedig állandó társunk az úton.

Különlegesen díszes hindu templomokat a leglehetetlenebb helyeken is találni, magasan a hegyekben, vagy épp egy tavon úszva. Az 1700 méteren lévő Bratan tó partján fekvő Bedugulnál van Bali legszebb úszó temploma, Tanah Lot parti sziklán álló templomához pedig késő délután érdemes ellátogatni: naplementében egyszerűen mesés a látvány.

Bali legnagyobb vízeséséhez, a 30 méterről alázúduló Gitgithez kávéültetvények és szegfűszegbokrok között vezet az út; többek közt ezen az indonéz szigeten is készül a híres (és nagyon drága) kopi luwak kávé, melyhez cibetmacskák közreműködése is szükséges…

Kintamaniban a ma is aktív Batur vulkán és a kalderájában kialakult tó lélegzetelállító látványt nyújt. Ennél a tónál található a különleges temetkezési szokásáról ismert Trunyan falu is – a hinduk halálhoz való viszonyát ismerve a temető látogatása cseppet sem rossz élmény. A közelben járva megcsodálhatjuk a helyi legmagasabb vulkánt, az Agungot, de Tampaksiring Szent Forrása, a balinézek egyik legfontosabb zarándokhelye felé is érdemes elkanyarodni.

Balin az állatbarátok is számtalan programot találhatnak: az elefántparkban testközelből ismerkedhetünk a hatalmas állatokkal; különleges, vadon élő majmokkal és egzotikus madarakkal a dzsungelekben találkozhatunk; Sanurnál pedig delfinekkel is lehet együtt úszkálni.

Ami az egyéb sportokat illeti: Bali a búvárok és a szörfösök mekkája, ráadásul a legnagyobb sztárok is előszeretettel járnak ide nyaralni. Színész- és sportolóóriások gyakran vedégei a sziget legelitebb szállodáinak, így kisebb szerencsével akár például David Beckhammel is összefuthatunk a bali éjszakában.

A sziget művészeti központja Ubud: a helyi kézművesek, festők, szobrászok csodás alkotásai itt meg is vásárolhatók, de a táncelőadások és árnyjátékok is felejthetetlen élményt nyújtanak.

Bali szigetén a nyüzsgő, bazárokkal teli Kuta környékén a leggyönyörűbbek a strandok: a hatalmas hullámok miatt a szörfösök is elsősorban ide járnak. Északon a legérdekesebb a fekete homokos Lovina Beach nevű tengerparti szakasz, de a nyugati Sanur is közkedvelt. Egy biztos: rosszul választani nem lehet, Balin mindenütt képeslapra illő az idill.

További részleteket itt találsz Baliról!

Videók