„Csehország népszerűsítése a sikereik által megfizethetetlen"

A cseh olimpiai bajnokok 2,4 millió koronás jutalmat kapnak.


Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: A cseh olimpiai bajnokok tokiói sikerükért 2,4 millió koronás prémiumot (33,6 millió forint) kapnak az államtól - döntött hétfőn a cseh Nemzeti Sportügynökség, amely az új szabályok szerint a Cseh Olimpiai Bizottság helyett fizetni fogja a jutalmakat.

Az ezüstéremért 1,8 millió korona (25,2 millió forint), a broznéremért pedig 1,2 millió korona (16,8 millió forint) jár. Amennyiben páros siker születik, akkor a győzelemért közösen 3,18 millió koronát kapnak a (44,52 millió forint) sportolók. A prémiumok összege megegyezik az öt évvel ezelőtti, riói olimpia cseh érmeseinek kifizetett jutalmakkal.

A cseh Nemzeti Sportügynökség döntése a prémiumokról a nyári olimpiát követő paralimpia cseh résztvevőire is vonatkozik. Csehország a tokiói olimpián hétfő estig három arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett, amelyekért a Nemzeti Sportügynökség 16,98 millió korona jutalmat fizet ki a sportolóknak.

"Sportolóink teljes mértékben megérdemlik ezt a jutalmat. Csehország népszerűsítése a sikereik által megfizethetetlen" - áll a Nemzeti Sportügynökség közleményében.

Borítókép: AUSOPEN/Twitter

Videók