"Csak idő kérdése volt, hogy Pistorius megöljön valakit"

Balszerencse volt, hogy Reeva Steenkamp találkozott Oscar Pistoriusszal – mondta June Steenkamp, a mozgássérült dél-afrikai sportoló által meggyilkolt fotómodell édesanyja.


A The Times című brit lapnak nyilatkozó asszony többek között változékony, arrogáns, fegyvermániás, birtokolni vágyó férfinek írta le a tettéért öt év börtönre ítélt Pistoriust, szerinte csak idő kérdése volt, hogy a paralimpiai bajnok megöljön valakit.

"Reeva elmondta nekem, hogy nem feküdt le Oscarral. Közös ágyban aludtak, de nem akart ennél többet, amíg nem volt biztos az érzéseiben – mondta June Steenkamp – Azt hiszem, a kapcsolatuk a végéhez közeledett. Lányom a szíve mélyén tudta, hogy nem boldog Pistoriusszal”.

A 68 éves asszony és férje biztosak benne, hogy lányuk el akarta hagyni a sportolót. Erre szerintük bizonyíték, hogy Reeva már összepakolta a ruháit. June Steenkamp fájdalmáról is beszélt, amit lánya halála óta érez.

"A fájdalmat mindig érzem a szívemben. Érzem, amikor reggel kinyitom a szemem, és érzem, amikor az éjszaka közepén felébredek” – nyilatkozta az édesanya.

Videók