Bronzérmes az Aquatlon vegyes váltó

Nagyot küzdve lett bronzérmes az egység a dohai világjátékokon


Bronzéremmel búcsúztak a Strand Világjátékoktól (World Beach Games) a magyar aquatlon-versenyzőink. A magyar vegyes váltó Kropkó Márta, Dévay Márk összeállításban a spanyol és azeri váltó mögött a harmadik helyen ért a célba kedd hajnalban.

A magyar idő szerint hajnali öt órakor kezdődött vegyes váltó számban 16 kétfős, egy férfi és egy nőből álló csapat indult, akik mind 1,25 km-es futást, 500 m úszást, majd újra 1,25 km-es futást abszolváltak, mielőtt „átadták a stafétát” váltójuknak úgy, hogy mindegyik sportoló kétszer teljesítette a távot.

Mivel az egyéni versenyben érmet szerzett Romániának nem volt csapata, a legelejétől nyilvánvaló volt, hogy azon csapatokkal kell majd számolni a dobogóért folytatott versenyben, akiknek sportolói egyéniben is jól szerepeltek. Az élmezőnyben a spanyolok, azeriek, valamint a magyarok Kropkó Márta révén voltak az élmezőnyben. Úszásban a magyar sportoló tett szert előnyre, azonban a táv végén a spanyolok és az azeriek váltottak előtte az utolsó métereken. A férfiak versenyének első szakaszán Azerbajdzsán, Spanyolország, Magyarország és Kolumbia haladt az élbolyban, és mindenki igyekezett jól gazdálkodni az erejével. Dévay Márk és a kolumbiai Hugo Ruiz rossz rekeszbe helyezték a váltáskor a sportfelszerelésüket, így mindkét csapat 15 másodperces büntetést kapott, ami döntőnek bizonyult a verseny végén.

 

Mire újra a nők következtek, Azerbajdzsán, Magyarország és Spanyolország jelentős előnyre tett szert. Úszásban például Kropkó majdnem öt másodpercet vert a mezőnyre 500 méteren. A hőség, habár még csak fél hét volt, kezdte megviselni a sportolókat.

 


Dévay Márk egy ezüst után ezúttal bronzérmet szerzett vegyes váltóban.

Az már biztos volt, hogy a három élen haladó csapat lesz a dobogón, a sorrend azonban még nem dőlt el, így utoljára hajráztak még egyet a sportolók. Az utolsó úszás bizonyult a mindent eldöntő szakasznak, ahol a spanyol Tarek Vinuelas nagyon elhúzott, amely előnyt az utolsó 1250 méteren meg is tudott őrizni, megszerezve ezzel a harmadik spanyol aranyat a kétnapos aquatlonversenyben. Őt követte az azeri Pevtsov tizenkét másodperccel a spanyol után, míg a magyarok szintén remek napot zártak: Dévay Márk előző napi egyéni ezüstjét követően bronzérmet szereztek.

A magyar küldöttség ezzel második érmét szerezte; egy ezüst- és bronzéremmel szerepel az országok éremlistáján.

 

Délután 15 órakor a férfi strandkézilabda-csapat a dánok ellen lép pályára az 5-8. helyért folytatott csatározásban.

 

A strandbirkózók közül Dénes Mercédesz (60kg) és Németh Zsanett (+70kg) 15:30-től kezdik meg versenyüket 5 fős selejtező csoportjukban. A női strankézilabdázók 18:20-kor küzdenek a vietnámiak elleni találkozón a döntőbe jutásért. A két birkózó fejezheti be a napot a 19:30-tól kezdődő fináléban, ha sikerrel veszik csoportjuk küzdelmeit.

 

 

 Forrás:Olimpia.hu

Videók