Bravúros győzelem a curling Eb-n

A magyar női csapat hátrányból fordítva verte meg olasz ellenfelét.


A magyar női csapat 6-5-re legyőzte Olaszországot a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság szerdai játéknapján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson a magyar női együttes négy endet követően 4-1-es hátrányba került az olaszokkal szemben, de utána három endet is minimális különbséggel tudott megnyerni, így 4-4-nél utolérte riválisát. A folytatásban az olaszok visszavették ugyan a vezetést, de a kilencedik, majd a tizedik, záró endben ismét a magyarok bizonyultak jobbnak, akik így megnyerték az összecsapást.

A B divízióban éllovas olaszok hat győzelem után először kaptak ki az Eb-n, a Palancsa Dorottya vezette magyarok hét találkozót követően öt győzelemmel és két vereséggel a második helyen állnak, hármas holtversenyben az angolokkal és a törökökkel.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba.

A magyar csapat - amelyre szerdán a Bulgária, majd a Csehország elleni találkozó vár - két győzelemmel és három vereséggel az ötödik helyen áll saját csoportjában.

Eredmény (az Eb honlapja alapján), B divízió:
nők:
Magyarország-Olaszország 6-5

később:
férfiak:
Bulgária-Magyarország 12.00
Magyarország-Csehország 20.00 

Borítókép: GettyImages

Videók