"Az otthonunk felrobbant az örömtől"

Mesés jutalmat kap Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka.


Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz közel 200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap tokiói aranyérméért.

A női 55 kg-os kategóriában hétfőn nyertes sportoló alaposan megdolgozott a sikerért, ugyanis az elmúlt másfél évben a pandémia miatt családjától távol, Malajziában készült az ötkarikás játékokra.

"Az otthonunk felrobbant az örömtől, kiabáltunk, néhányan sírtak is" - mondta Emelita Diaz lánya sikeréről az AFP francia hírügynökségnek.

Az ország második legnagyobb szigetén, Mindanaón élő családnak a jövőben vélhetően nem lesznek anyagi gondjai, ráadásul egy ingatlanokkal foglalkozó cég egy 14 millió peso (85 millió forint) értékű házat is felajánlott Diaznak.

"Köszönjük Fülöp-szigetek első olimpiai aranyérmét, nagyon büszkék vagyunk rád!" - üzent a súlyemelőnek közösségi oldalán az ország talán legismertebb sportolója, az ökölvívó Manny Pacquiao.
A szigetország sportolói ezt megelőzően tíz dobogós helyet szereztek az olimpiákon úszásban, ökölvívásban, atlétikában, valamint - épp Diaz révén Rióban egy ezüstöt - súlyemelésben.

Borítókép: Facebook.com/ Vlogstar Armand Dean 

Videók