Filmes Oscar-díj, és sport aranyérmek ugyanattól a magyar lánytól

Egy bájos szeplős arc, amit az egész világ ismer, és kiemelkedő sportteljesítmény, amit még kevesen. Érdemes összekapcsolnunk, ugyanis a szereplő ugyanaz: Hais Dorottya. Megérdemli a figyelmet.


Három magyar korosztályos bajnoki címet is szerzett Hais Dorottya a visegrádi országok első ízben megrendezett ifjúsági versenyén.
 
Hais Dorottya triplázott legutóbbi versenyén, amely egyben mű-, és toronyugró ifjúsági országos bajnokság is volt.
A Lunda SE 15 éves műugrója az 1 és 3 méteres ugrás mellett a toronyugrás küzdelmeiben is az élen végzett.
 
- Az utanpotlassport.hu együttműködésével. Budai Zoltán írása. -
 
Mielőtt rátérnénk Hais Dorottya sportsikereire, vessen egy pillantást erre a képre!
 
Ugye ismerős arc? Nemsokára kiderül, hogy honnan. 
 
 
 A múlt hétvégén a budapesti Duna Arénában első alkalommal rendezték meg a visegrádi országok  ifjúsági versenyt, amely egyben a magyar bajnokság szerepét is betöltötte. Hais Dorottyaaz ifi A korosztályban 1 és 3 méteres mű-, valamint toronyugrásban is a legjobb hazai leányversenyzőként zárta a megméretést.
„Nagyon örülök a magyar bajnoki címeknek, ritkán van lehetőségem itthon ugrani, hiszen Magyarországon nem túl gyakoriak a versenyek. Tavaly szinte minden hónapban kimentünk egy külföldi erőpróbára, de persze ennek vannak jó oldalai is, például világot látok. Már kétszer indultam ifi Eb-n, egyelőre a középmezőnyben végeztem, de a közeljövőben szeretnék korosztályos világbajnokságon és olimpián is részt venni, sikeresen szerepelni.”
 
A Lunda SE versenyzője már kiskorában úszott és szertornázott egyszerre, sőt mindkettőben korosztályos bajnoki címig jutott.
 
Később csak a tornát folytatta, de egy lábtörés miatt egy év után visszatért az úszáshoz, ahol a kimaradás éreztette hatását az eredményeken, így azt is szem előtt tartva, hogy eddigi munkája ne vesszen kárba, újabb sportágat keresett. A kettő egyvelegét a szinkronúszásban és a műugrásban találta meg, ezek közül is utóbbi vonzotta jobban.

 „A műugrást rendkívül érdekes sportágnak tartom. Megtanulod irányítani a tested a levegőben és a vízben egyaránt. Tudod, hogy mikor mit csinálsz, és nem csupán történnek veled a dolgok a magasban. Minden egyes edzésen legyőzöd magad és a félelmed. Leugrasz onnan, ahonnan úgy gondoltad, hogy nincs hozzá bátorságod.”

Bár Dorkának kimagasló eredményei vannak a sportban, nevét és arcát elsősorban a 2016-ban Oscar-díjat nyert, Deák Kristóf által rendezett Mindenki című rövidfilmjének egyik főszerepe által ismeri a közönség.
 
Bár a forgatások és a díjátadó után az Egyesült Államokban eltöltött hetek sok időt vettek el a műugrástól, a fiatal „sportszínésznő” úgy érzi, minden téren jó hatása volt a filmsikernek.
 „Az Oscar-díj teljesen felforgatta az életem…
 
A hír további részleteit az alábbi linken lehet elolvasni: Oscar-díjas magyar műugró
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: Facebook/Hais Dorottya
 

 

Videók