Az Olimpiai Múzeumban őrzik az ötkarikás játékok szimbólumát

Csak elővétellel váltott jeggyel lehet megtekinteni az olimpiai lángot.


Az idén nyárról jövőre halasztott tokiói olimpia lángja jövő keddtől november elsejéig a tokiói Japán Olimpiai Múzeumban lesz látható.

A szervezők azt is közölték, hogy csak elővételben váltott jeggyel lehet majd megtekinteni, így akarják elkerülni, hogy tömeg gyűljön össze. A belépő 500 jenbe (1400 forint) kerül, a gyermekeknek és a középiskolásoknak a tárlat ingyenes.

A láng március 12-én lobbant fel az ókori játékok helyszínén, Olümpiában, a házigazdák március 19-én vették át a fáklyát, amely másnap érkezett meg Japánba. A játékok halasztásáról szóló, a koronavírus-járvány terjedése miatti március 24-i döntés után a szervezők bejelentették, hogy a váltófutást törlik, de az olimpia jelképe marad Japánban a remény szimbólumaként. Később Fukusimából átszállították a fővárosba, ahol a városközpontban egy biztonsági lámpásban van, olyan helyen, ahol nem vonz nagy tömegeket.

A 121 naposra tervezett váltófutás a 2011-ben szökőár és atomerőmű-baleset sújtotta fukusimai régióból az idén március 25-én vette volna kezdetét. Az eredeti tervek szerint a láng - amellyel mintegy tízezren futnak majd - útja során mind a 47 japán prefektúrán áthalad és a július 23-i megnyitóra érkezik meg a tokiói olimpiai stadionba.

A jövő évi ötkarikás esemény augusztus 8-ig tart, a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Borítókép: Du Xiaoyi - Pool/Getty Images
 

Videók