Az indiai sportoló elBOLTolta a rekordot

Új rekord született, egy kis segítséggel.


Gondolta volna? Egy indiai fickó bikafuttában megdöntötte Usain Bolt világrekordját 100 méteren. Azt azértük tegyük hozzá, hogy bokáig érő vízben, két bivallyal.

A kambala egy tradicionális indiai sport, ami rövidtávúfutást takar néhány extrával.

Ebben a sportágban született tehát az új rekord, amit a 28 éves sprinter/zsoké, Srinivasa Gowda döntött meg, aki 13,62 másodperc alatt teljesítette a 142,5 méter hosszú versenypályát.

DP SATISH on Twitter

He is Srinivasa Gowda (28) from Moodabidri in Dakshina Kannada district. Ran 142.5 meters in just 13.62 seconds at a "Kambala" or Buffalo race in a slushy paddy field. 100 meters in JUST 9.55 seconds! @usainbolt took 9.58 seconds to cover 100 meters. #Karnataka

Nos, a nagy matematikusok ezt levetítették 100 méterre, ami 9,55 másodpercre jön ki. Ez 3 századdal jobb eredmény, mint Usain Bolt legendás világrekordja. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez az összehasonlítás nem mérvadó, de ettől függetlenül elismerésre méltó az úriember teljesítménye, főleg annak tudatában, hogy egy részmunkaidős építőmunkásként ugrott be.

Gowda roppant szerény ember, aki úgy nyilatkozott, hogy az érdem a bivalyoké, és egyáltalán nem tervezi, hogy induljon hagyományos atlétikán.

Bolt Has Competition: Kambala Buffalo Jockey Covers 100 M In 9.55 Secs

World's fastest man, Usain Bolt now has competition from a Kambala buffalo jockey from Karnataka. Srinivas Gowda has become an overnight sensation after he allegedly covered a distance of 100 metres in 9.55 seconds during the traditional buffalo race.

A rekord miatt az indiai sportminiszter úgy döntött, hogy támogatást nyújt a sprinter sportkarrierjéhez.

Forrás: indiatoday.in
Borítókép: IANS Photo

Videók