"Az aktív komoly teljesítményt igénylő sport szóba sem jöhet" - Kristina Vogel

A 30 éves német versenyző 2018-ban szenvedett súlyos edzésbalesetet.


Nem versenyez a parasportolók között Kristina Vogel többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok bajnok német pályakerékpáros, aki 2018 nyarán szenvedett súlyos edzésbalesetet.

"Az aktív, komoly teljesítményt igénylő sport szóba sem jöhet, mert akkor újra reflektorfénybe kerülnék, még jobban, mint a múltban, hiszen ha Kristina Vogel visszatér, akkor nyernie kell" - idézett a 30 éves Vogel készülő könyvéből a Bild am Sonntag című lap.
Vogel elárulta, sokan megkeresték és kapacitálták, hogy kezdjen új karriert a parasportban, de nemet mondott, mert jól érzi magát a jelenlegi életvitelével.

"Nagyon sok remek parasportolónk van, miért kellene ellopnom tőlük a reflektorfényt?"
- kérdezte.

Kristina Vogel 2018 júniusában a cottbusi velodromban edzés közben nagy sebességgel összeütközött egy másik kerékpárossal, és a betonpályára zuhant. A baleset következtében súlyosan megsérült a gerince és számos csontja eltört.

A 11-szeres világ- és háromszoros Európa-bajnok sportolónak 2009-ben egyszer már majdnem kettétört a karrierje, amikor egy balesetet követően két napig kómában volt. Három évvel később viszont aranyérmes lett csapatsprintben a londoni játékokon, 2016-ban Rióban pedig sprintben diadalmaskodott. Brazíliában egy olimpiai bronzérmet is nyert csapatsprintben.

Borítókép: Facebook.com/ Kristina Vogel

Videók