Aranyéremmel és magyar rekorddal búcsúzik a világbajnokságtól

Korok Fatima magyar rekordot állított fel a szabadtüdős mélymerülő világbajnokság 5. versenynapján.


Az AIDA (Szabadtüdős merülés nemzetközi szervezete) által szervezett világbajnokság harmadik női versenyszámában Korok Fatima magyar rekordot úszott. A 78 méteres mélység elérésével saját 71 méteres rekordját döntötte meg.

A Franciaországban zajló szabadtüdős mélymerülő világbajnokság ötödik napján a női búvárok mérték össze tudásukat az uszonnyal merülés versenyszámában. Ezúttal az időjárás is kegyes volt a versenyzőkkel, akik napsütéses, szélcsendes időben bukhattak víz alá. A magyar indulónak sikerült az általa kitűzött 78 méteres mélységet elérni. Érdekesség, hogy Fatima dupla uszonnyal versenyez, míg a mezőny nagy része sellőuszonyt használ. Utóbbival az úszók gyorsabb haladásra képesek, így nagyobb távolságot tudnak elérni. A Dupla uszonyosok versenyét a hazánkat képviselő lány nyerte, ám erre nem osztanak külön díjat.

"Kicsit lassabban haladtam, mint szoktam, de állítólag szép merülés volt. Nagyon-nagyon jónak éreztem, és imádtam minden pillanatát." - mesélte lapunknak Fatima.


Korok Fatima a verseny előtt bizakodva nézett a távolba a francia tengerparton. Most büszkén ülhet ugyan itt, hiszen világbajnok lett és rekordot döntött.

Fotó: Facebook.com/KorokFatimaFreeDiver

A világbajnokság következő napján a férfi mezőny tagjai csapnak össze az uszonyos merülés versenyszámában, míg szombaton a női mezőny hátralévő része úszik uszony nélkül. Ezt a versenyszámot Korok Fatima már teljesítette, így számára véget ért a világbajnokság.

81 méter mélyről jutott fel a világ tetejére

Korok Fatima aranyérmet szerzett Franciaországban, a szabadtüdős merülés világbajnokságán.

Borítókép: Facebook.com/KorokFatimaFreeDiver

Videók