Akaraterőből jeles

A szabadtüdős merülésben versenyző magyar lánnyal nem sokkal az úszás megkezdése előtt közölték nem lesz érvényes az eredménye, ő mégis rajthoz állt. Nem adja fel álmát, a sportolás öröméért bukik víz alá.


Korok Fatima a szabadtüdős merülés világbajnokságán képviseli hazánkat. A magyar lány szeptember 8-án 8óra 36 perckor kezdte volna meg a merülését, de a hajóra szálláskor közölték vele nem lesz érvényes az eredménye.

A versenyszervező, AIDA szabályai szerint ugyanis a búvároknak legkésőbb az indulási idő előtt 1 órával be kell jelentkezniük a parti bíróknál. Fatima nem tudott erről a szabályról, így fél órával a merülés előtt tudatták vele, piroslapot kap, így eredménye sikeres merülés esetén sem lesz eredményes. Fatima ennek ellenére útnak indult, de a sekélyebb merülést választotta. Saját mérése szerint 51 m-ig jutott, míg a versenybizottság kijelzőjén 47 m szerepelt.


Korok Fatima megtanulta a leckét és nem adja fel az álmát!

Videó: Facebook.com/KorokFatimaFreeDiver

 A hazánkat képviselő szabadtüdős merülő nem adja fel, holnap minden eddiginél jobban odafigyel a szabályokra és újra nekifut a próbatételnek. A lány kivételes akaraterejéről itt írtunk korábban.

 Borítókép: Facebook.com/DahabApnea

Videók